Wat is laser ontharen?

Veel mensen hebben last van ongewenste haargroei op hun lichaam of gezicht. Zowel mannen als vrouwen scheren, waxen of epileren deze ongewenste haren.

Er zijn veel ontharingsmethodes maar het merendeel van deze methodes is niet definitief. Het zou veel tijd en moeite besparen als de ongewenste haren definitief wegbleven. Laser ontharen kan hiervoor de uitkomst bieden.

Door middel van een lichtstraal wordt het haarzakje vernietigd. Daardoor groeit het haar na een aantal behandelingen niet meer terug.


Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Je moet er wel rekening mee houden dat niet alle ongewenste haren niet in één keer kunnen worden vernietigd. De haren moeten in de groeifase zitten om definitief vernietigd te kunnen worden. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden, zijn er meerdere behandelingen nodig om tot een optimaal resultaat te komen.

Over het algemeen zijn hiervoor gemiddeld 8 tot 12 laserbehandelingen nodig. Tussen deze behandelingen zit gemiddeld een periode van zes tot acht weken, afhankelijk van het te behandelen gebied.

Pijnloos & definitief ontharen met de GentleMax Pro laser

Laser Dept. Clinic werkt met de GentleMax Pro laser.

De GentleMax Pro verwijdert zelfs de kleinste en dunste haartjes. De nagenoeg pijnloze behandeling geeft je een ultiem gladde huid. Dit laserapparaat is geschikt voor alle huidtypes en kan effectief ingezet worden voor ontharen, schimmelnagels en huidverjonging.

 • Geschikt voor alle huidtypes
 • Geen scheermes meer nodig
 • Geen last meer van scheerbultjes of ongewenste haargroei
 • Pijnloos
 • Comfortabelere behandelingen

LET OP: Wij werken samen met de zorgverzekering waardoor er bij overmatige haargroei kans is op een vergoeding door jouw zorgverzekeraar!

Voordelen van laser ontharen

 • 100% veilig
 • Effectiever dan IPL
 • Meest veilige apparaat
 • Geen hersteltijd
 • Geschikt voor alle seizoenen
 • Geschikt voor de lichtere & donkere haren
 • Definitief resultaat

Werkwijze

Bij Laser Dept. Clinic gaan we te werk in 3 stappen.

1. De intake
Wij nodigen u altijd eerst uit voor een intakegesprek voordat wij beginnen met uw behandeling. Tijdens dit gesprek bespreken wij wat u kunt verwachten, hoe wij te werk gaan en wat de voorwaarden zijn.

2. De (proef) behandeling
We markeren het te behandelen gebied zodat we alle haarzakjes behandelen. Je krijgt een bril op voor de veiligheid. Omdat deze laser een uniek koelingssysteem heeft is er geen gel nodig. De laser bevat een koelingsspray die op de huid wordt aangebracht, waar direct daarna een laserflits volgt. Na 4-6 weken verwachten wij u weer voor de volgende behandeling.

3. De nazorg
Zorg ervoor dat je de huid rust geeft na de laserbehandeling. Gelieve 24 uur na de behandeling geen cosmetica of verzorgingsproducten op de huid aan te brengen. De huid mag niet gewaxt, epileert of geharst worden. Scheren mag wel.

Wij adviseren tot 1 week voor en 4 weken na de behandeling de huid, wanneer je de huid blootstelt aan zonlicht, te beschermen met factor 50. Zonnebank raden we in deze periode ook af.

Veelgestelde vragen

Hoe veilig is laserontharing?
Definitief laser ontharen bij Laser Dept. Clinic wordt uitgevoerd door ervaren specialisten en is helemaal veilig en verantwoord. Na honderden geslaagde behandelingen zonder enige klacht weten wij wat juist is om te doen. Je bent dus in goede handen.

Plan je een intake met gratis proefbehandeling in, dan bespreken wij alle belangrijke zaken voorafgaand aan de behandeling. Zo ga je volledig geïnformeerd en comfortabel de behandelingen in.

Hoelang duurt een laserbehandeling?
De behandelingsduur is afhankelijk van het te behandelen gebied. Dit kan variëren van 10 minuten tot 2 uur. Kijk in ons boekingssysteem voor de tijden per te behandelen gebied. 

Is laserontharing geschikt voor alle huidtypen?
Ja, bij Laser Dept. Clinic werken we met de Gentle Max Pro laser en deze kan ieder huidtype behandelen. Het maakt niet uit of je een lichte huid of een donker getinte huid hebt want de laser richt zich op effectieve wijze op de eiwitten van het haarzakje en niet alleen op het pigment.

Een minimaal deel van de bevolking is een zogenaamde: ‘non-responder’. Dat betekent dat de haren niet reageren op de lichtpuls van de laser. Dit wordt meestal vastgesteld na 2 tot 3 behandelingen. 

Wij beoordelen bij het intakegesprek of er een goed resultaat behaald kan worden.

Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig?
De haren die op je lichaam groeien, bevinden zich in 3 verschillende fases: de groeifase, de rustfase en de uitvalfase. Tijdens een laserbehandeling bevindt ongeveer 10% tot 20% zich in de groeifase, dus dit zijn de haartjes die op dat moment behandeld kunnen worden. De haren die niet in de groeifase zitten, absorberen niet genoeg licht en daarom kunnen deze pas bij een volgende behandeling definitief verwijderd worden. De haren met een normale dikte zullen het snelst verdwijnen en de stuggere haren worden aanvankelijk dunner, zodat deze met de tijd verdwijnen. Iedere huid en huidtype is verschillend en reageert anders op de behandelingen. Diverse factoren hebben hier invloed op, zoals: het te behandelen gebied, erfelijke aanleg of sterke hormonale aanleg. Meestal zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken met en tussenpauze van 4 tot 8 weken. Dit is een geschat aantal behandeling, waarbij we niet kunnen garanderen of dit ook daadwerkelijk zo is. Het kan ook zijn dat je een non-responder bent, wat betekent dat je lichaam niet goed op de laser reageert. Bij twijfel kun je onze gratis intake boeken waarbij we een proefbehandeling uitvoeren op de oksels, zodat je een behandeling kunt ervaren en kunt kijken of het iets voor jou is.

Is een laserbehandeling pijnlijk?
Een laserbehandeling bij Laser Dept. Clinic is vrijwel geheel pijnloos. De GentleMax Pro laser maakt het mogelijk om een comfortabele behandeling te realiseren. Het gevoel is hierbij ook afhankelijk per persoon en hangt af van de hoogte van je pijngrens en het te behandelen gebied.

Voorzorg laserbehandeling bij Laser Dept. Clinic Breda
• Minstens 2 weken voorafgaand aan de laserbehandeling adviseren wij geen peeling of cosmetische ingreep uit te voeren. 
• Tatoeages en Permanente Make-up gebieden kunnen we niet laseren. Dit gebied dekken we af tijdens een laserbehandeling.

Wanneer heb ik last van overbeharing?
Wanneer jij je stoort een de haartjes op een bepaalde plek of gewoon het eeuwige scheren helemaal zat bent: laserontharing is altijd de oplossing. De hoeveelheid en aanwezigheid van lichaamsbeharing heeft vaak te maken met erfelijkheid en hormonen.

Hirsutisme is een afwijking die vaak voorkomt bij vrouwen waarbij er haargroei aanwezig is op plaatsen waar vooral mannen dit hebben. Denk hierbij aan snor-  en baardharen of haren op de borst en buik. 

Hypertrichose is een andere soort afwijking waarbij er bovenmatige haargroei is ontstaan op plekken waar van nature al haargroei aanwezig is. Denk hierbij aan haar op de handen of voeten. Dit komt vaak voor bij zowel mannen als vrouwen en ontstaat vaak rond de puberteit. 

Wanneer zie ik het resultaat van de laserbehandelingen?
Na de eerste behandeling zal een deel van de behandelde haren uitvallen en kunnen er kale plekjes ontstaan. De haargroei wordt tegengehouden en groeien lichtere en dunnere haartjes terug. Bij de volgende laserbehandeling zullen we deze haartjes dan weer gaan behandelen. 
Door meerdere behandelingen uit te voeren zal het resultaat op ten duur zichtbaar worden en zullen alle haartjes verdwijnen. 

In sommige gevallen kan het zijn dat de haartjes opeens nog sneller teruggroeien. Echter is dit een goed teken! Dit bevordert het behandelproces omdat dit betekent dat de haargroei cyclus verandert en de haartjes nu tegelijkertijd naar de oppervlakte komen. Op deze manier kunnen wij ook meerdere haartjes behandelen wanneer we de behandeling op het juiste moment uitvoeren.

De snelheid en zichtbaarheid van het gewenste resultaat wordt beïnvloed door meerdere factoren:

Huid- en haartype
Het resultaat is afhankelijk van het huidtype en het haartype. Een donkere huid heeft vaak meerdere sessies nodig om verbranding te voorkomen. Donkere haartjes zijn dan wel weer makkelijker te behandelen omdat deze meer pigment bevatten. 

Klanttype
Mannen hebben over het algemeen meerdere behandelingen nodig dan vrouwen totdat de haartjes definitief verwijderd zijn. Ook de hormonen hebben invloed op het feit hoeveel haartjes er aanwezig zijn tijdens het moment van behandelen.

Wanneer mag er niet behandeld worden met de laser?
Een laserbehandeling wordt afgeraden in de volgende gevallen:

• Zwangerschap
• Bij borstvoeding
• Epilepsie
• Koorts of infectie
• Medicijngebruik die een gevoelige huid veroorzaken
• Ontstekingsremmers
• Pacemaker
• Piercings/tatoeages/implantaat op het te behandelen gebied

Tijdens de zwangerschap beinvloed de hormoonhuishouding het effect van de laserbehandelingen. Tijdens of na een zwangerschap ontstaan er vaak nieuwe haarzakjes waardoor een behandeling zinloos is. Het kan voorkomen dat je lichaam tijdens een zwangerschap ‘slapende’ haarzakjes weer actief maakt door de hormonen. Na de bevalling en wanneer je je weer goed genoeg voelt, kun je de laserbehandelingen weer oppakken. Geef wel even aan of je nog borstvoeding geeft ja of nee, want dit kan ook invloed op de hormoonhuishouding hebben.

Bij het gebruik van medicatie adviseren we om van tevoren even te informeren of een laserbehandeling mogelijk is. Sommige medicijnen kunnen de huid namelijk overgevoelig maken of bij ontstekingsremmers worden bepaalde cellen afgeremd, terwijl deze juist actief moeten worden na een laserbehandeling. Bij ziektes zoals huidkanker of leukemie wordt deze behandeling ook afgeraden. 

Heb je nog vragen of twijfel je of een laserbehandeling in jouw situatie mogelijk is? Raadpleeg altijd eerst de huisarts of neem gerust contact met ons op. 

Vanaf welke leeftijd mag je een laserbehandeling ondergaan?
Vanaf je 18e kun je kiezen voor een laserontharingsbehandeling. Onder de 18 kan het ook mogelijk zijn, mits je toestemming hebt van een ouder of voogd. De minimale leeftijd voor laserontharing is 16 jaar oud. Voor die tijd is het ook niet verstandig om een laserontharingsbehandeling te ondergaan, omdat het lichaam nog niet volledig alle haartjes heeft aangemaakt.

Geeft Laser Dept. Clinic garantie?
Wij kunnen geen garantie bieden omdat ieder persoon uniek is. De laser werkt op iedere persoon anders waardoor wij geen garanties kunnen geven. Bij de intake bespreken wij daarom met jou wat de mogelijkheden zijn.

Wordt mijn laserbehandeling vergoed door de zorgverzekering?
Een aantal van onze behandelingen komen in aanmerking voor vergoedingen. Wil je graag weten of je recht hebt op deze vergoeding? Dan kan je het beste contact opnemen met jouw zorgverzekeraar, die kan jou precies vertellen op welke vergoeding je recht hebt. 

Annuleringsbeleid

Afspraak annuleren 
Wij begrijpen als ondernemende moeders als geen ander dat het soms voor komt dat je niet op een afspraak kunt komen opdagen. Daarom is het voor ons belangrijk en fijn als de afspraak tot minimaal 24 uur van tevoren geannuleerd wordt.

Helaas komt het geregeld voor dat dit niet gebeurt en daarom hanteren wij een ‘no show’ beleid waarbij 100% van de behandelingskosten in rekening gebracht zullen worden.

• Kosteloos annuleren tot 24 uur van tevoren. 
• Bij geen annulering of bericht hanteren wij een ‘no-show beleid’ waarbij we 100% in rekening brengen.

Ben je verhinderd en wil je een afspraak annuleren of verzetten? Bel dan gerust naar 076 303 14 04 en dan plannen we samen een nieuwe afspraak in.